معرفی فیلم سینما پارادیزو

0
138
سینما پارادیزو
سینما پارادیزو

معرفی فیلم سینما پارادیزو

وبسایت اردبیل سینما تقدیم می کند: معرفی فیلم سینما پارادیزو

نکاتی که احتمالا درباره «سینما پارادیزو» نمی دانید

مشخصات فیلم:

نام فیلم: سینما پارادیزو (Cinema Paradiso) | کارگردان: جوزپه تورناتوره | نویسنده: جوزپه تورناتوره | بازیگران: سالواتوره کاشو، فیلیپ نوآره، مارکو لئوناردی، ژاک پرین | موسیقی: انیو موریکونه، آندره آ موریکونه | مدت فیلم: ۱۵۵ دقیقه | محصول: ۱۹۸۸ – ایتالیا| مهمترین افتخارات: برنده اسکار بهترین فیلم خارجی.

معرفی فیلم سینما پارادیزو
معرفی فیلم سینما پارادیزو

داستان فیلم:

سالواتوره کودکی است که به طور اتفاقی به آپاراتخانه سینما پارادیزو می رود و با آلفرد مواجه می شود. آلفرد در ابتدا از حضور او عصبانی شده و وی را طرد می کند اما بزودی آنها دوستی عمیقی برقرار می کنند و…

درباره کارگردان:

جوزپه تورناتوره (Giuseppe Tornatore) : وی در سال ۱۹۵۶، در جزیره سیسیل ایتالیا به دنیا آمد. آغاز شهرت تورناتوره، با فیلم سینما پارادیزو بود که توانست جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان را بدست آورد. جوزپه تورناتوره، نویسنده، کارگردان، تدوینگر و تهیه کننده ایتالیایی در جوانی مدتی عکاسی می‌کرد.

تورناتوره با وجود تسلط بر تدوین، فقط تدوین یکی از فیلم‌هایش را تحت عنوان صرفا برای رعایت تشریفات ساده بر عهده داشت. وی در فاصله سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۰ در مقام تهیه کننده چند اثر انگلیسی‌زبان، در سینما فعالیت داشته است.

شخصیت سینمایی او را از بابت طنز شکننده فیلم‌هایش به فلینی نزدیک می‌دانند. در کارنامه او کارگردانی آثاری برای تلویزیون ایتالیا نیز به چشم می‌خورد. کارنامه سینمایی تورناتوره را نگارش و کارگردانی ۹ فیلم بلند سینمایی تشکیل می‌دهد که ارتش لنین آخرین آن‌ها است.

آغاز فعالیت سینمایی او به سال ۱۹۸۶ بر می‌گردد، زمانی که اولین فیلمش را تحت عنوان پروفسور با فیلمنامه‌ای از خودش جلوی دوربین برد.

این فیلم در میان آثار بعدی تورناتوره و حتی در زمان اکرانش مهجور و ناشناخته ماند. ۳ سال بعد تورناتوره با ساخت فیلم سینما پارادیزو، توجه تماشاگران هموطن و در پی آن تماشاگران بین‌المللی را به سوی خود جلب کرد.

درخشش این فیلم در مراسم اسکار و جشنواره کن در همان سال باعث شد تا چشم جهانیان بار دیگر به سوی سرزمین فلینی و دسیکا خیره شود. فیلم سینما پارادیزو بعدها برای پخش بین‌المللی توسط تهیه کننده کوتاه شد.

دو سال پس از اولین نمایش سینما پارادیزو، تورناتوره، فیلم سومش را با عنوان همه خوبند با شرکت مارچلو ماستوریانی ساخت.

فیلم بعدی تورناتوره با عنوان سگ آبی رنگ، در مدت زمان کوتاهی پس از فیلم همه خوبند ساخته و اکران شد. این فیلم نتوانست موفقیت آثار پیشین تورناتوره را تکرار کند.

تورناتوره در سال ۱۹۹۴ فیلم صرفا برای رعایت تشریفات ساده را روی پرده سینما برد. ستاره ساز و افسانه ۱۹۰۰، فیلم‌های بعدی وی هستند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۵تا ۱۹۹۸ به نمایش درآمدند.

فیلم مالنا در سال ۲۰۰۰ به نمایش درآمد و بار دیگر برای دومین بار نام مونیکا بلوچی را بر سر زبان‌ها انداخت.


بازیگران:

ژاک پرین (Jacques Perrin) : وی بیشتر به عنوان بازیگر نقش های رمانتیک شناخته می شود. پرین در فیلم  «Girl with a Suitcase » استعدادهای خود در سینما به تصویر کشید و پس از آن نیز در آثار رمانتیک بسیاری به ایفای نقش پرداخت. اغلب فعالیت های بازیگری پرین با کارگردان ، کنستانتین کاستا – گاراوس بوده است. اما شاخص ترین نقش آفرینی او مربوط به بازی در نقش سالواتوره در فیلم « سینما پارادیزو » به کارگردانی جوزپه تورناتوره می باشد.

پرین دو بار برای ساخت یک مستند و تهیه کنندگی فیلم « Z » نامزد دریافت اسکار شده است.

فیلیپ نواره (Philippe Noiret): نواره اول اکتبر ۱۹۳۰ در شهر لیل در شمال فرانسه به دنیا آمد. در دوران مدرسه، شاگرد تنبل بود و نتوانست امتحانات نهایی دبیرستان را با موفقیت پشت سر بگذارد. برای همین تحصیلات خود را ناتمام گذاشت. در ۱۹۵۳ به “کمپانی ملی نمایش” پیوست و طی هفت سال در ۴۰ نمایش ظاهر شد.

در ۱۹۵۶ با فیلم “لحظه کوتاه” ساخته آنیه واردا پا به دنیای سینما گذاشت. چهار سال بعد با فیلم “زازی در مترو” به کارگردانی لوئی مال به شهرت رسید. پس از بازی در مجموعه ای از نقش های مکمل، در “الکساندر بسیار شاد” (۱۹۶۷) نقش اصلی را بازی کرد. اما این “اسلحه قدیمی” بود که نواره را به یک چهره سرشناس در سطح بین المللی تبدیل کرد.

“قاضی و قاتل” (۱۹۷۶)، “سه برادر” (۱۹۸۱)، “پالرمو را فراموش کن” (۱۹۹۰)، “ماکس و ژرمی” (۱۹۹۲) و “دختر دارتانیان” (۱۹۹۴) از دیگر فیلم های مطرح اوست. وزیر فرهنگ فرانسه در پیام تسلیت خود از نواره به عنوان “کسی که زیباترین صفحات سینما در ۵۰ سال اخیر را نوشت” یاد کرد. “سه دوست”، آخرین فیلم نواره، هنوز به نمایش درنیامده است.

نواره از مطرح ترین بازیگران نسل خود بود، حدودا ۱۲۵ فیلم در کارنامه داشت و جوایز زیادی دریافت کرده بود. نواره نخستین بار در ۱۹۷۶ برای فیلم  “اسلحه قدیمی” برنده جایزه سزار شد که معادل فرانسوی جایزه اسکار است. او ۱۴ سال بعد به خاطر بازی در فیلم “زندگی و دیگر هیچ” دومین جایزه سزار را دریافت کرد.

از فیلم های مطرح نواره می توان به “سینما پارادیزو” (۱۹۸۸) ساخته جوزپه تورناتوره و “پستچی” به کارگردانی مایکل ردفورد اشاره کرد که در ۱۹۹۴ به نمایش درآمد و نواره در آن به نقش پابلو نرودا، شاعر معروف شیلیایی، ظاهر شد.

نواره توانایی بازی در نقش های مختلف را داشت، از نقش قاضی گرفته تا کودک آزار، پلیس، گنگستر و شاعر. خود او زمانی هر نقش آفرینی را یک آزمون دانست و گفت: “انجام یک کار سخت نیست، دوباره انجام دادن آن سخت است.”


معرفی فیلم سینما پارادیزو – نکاتی که احتمالا درباره «سینما پارادیزو» نمی دانید:

جوزپه تورناتوره گفته بود که دوست دارد از این فیلم به عنوان یک آگهی ترحیم برای سالن های سینما یاد شود. اما پس از موفقیت های بی نظیر « سینما پارادیزو » هرگز ادعای خودش را تکرار نکرد!

فیلیپ نواره که ایفاگر نقش آلفردو در فیلم است، با لهجه فرانسوی دیالوگ هایش را ادا کرده است! به همین جهت در نسخه ایتالیایی ویتوریو دی پریما به جای او صحبت کرده و در نسخه فرانسوی ما صدای خود نواره را می شنویم.

هنگامی که سالواتوره به شهر و منزلش باز می گردد بر روی اتاق پوستر فیلم « The White Sheik » قرار دارد که اثر فدریکو فلینی می باشد و لئوپلدو تریسته که در نقش پدر آدلفیو در « سینما پارادیزو » بازی کرده، در آن فیلم حضور داشت.

در بعضی از نسخه هایی که از «سینما پارادیزو» منتشر شده می توان در تیتراژ نهایی، تصویر النای پیر شده را هم مشاهده کرد.

فیلم در منطقه سیسیل ایتالیا فیلمبرداری شده یعنی زادگاه تورناتوره. او گفته که بخشی از اتفاقات دوران کودکی اش در این مکان الهام بخش او برای ساخت فیلم بوده است.

شخصیتی که در فیلم توسط بریجیت فوسی ایفا شده ، در اکران نخست ۱۵۵ دقیقه ای فیلم وجود داشت اما بعدها در نسخه کوتاه شده ۱۲۴ دقیقه ای از فیلم حذف شد.  با اینحال نقش او در نسخه بلند ۱۷۳ دقیقه ای به اثر بازگردانده شد.

جوزپه تورناتوره از حدود ۳۰۰ کودک سیسیلی برای بازی در نقش سالواتوره تست بازیگری گرفت تا در نهایت سالواتوره کاسیو را برگزید.

تورناتوره در بخش ویژه ای که در پکیج DVD فیلم قرار داده شده، اعتراف کرده که نسخه بالغ سالواتوره هیچ شباهتی به دوران جوانی او در فیلم ندارد!

ایرن پاپاس برای بازی در نقش ماریا دی ویتای بزرگسال در نظر گرفته شده بود اما در نهایت نقش به پاپلا مجیو رسید.

«سینما پارادیزو » در لیست «۱۰۰۱ اثری که باید قبل از مرگ دید» که توسط استیون اشنایدر منتشر شده قرار دارد.

سینما پارادیزو (Cinema Paradiso)
سینما پارادیزو (Cinema Paradiso)

تنظیم مجدد برای وبسایت اردبیل سینما: مرتضی طالب پور

منبع: مووی مگ – نازنین آفاق

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید